Pravila privatnosti

Zaštita privatnosti naših posjetitelja nam je jedan od prioriteta. Pozivamo Vas stoga, na pregled uvjeta privatnosti koje dostavljamo u nastavku.

Hidrant obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Hidrant i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Sukladno Uredbi (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka (u daljnjem tekstu: Opća uredba o zaštiti podataka), koja je u punoj primjeni od dana 25. svibnja 2018. godine u Republici Hrvatskoj i svim zemljama članicama Europske unije, kao i Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine broj 42/18, u daljnjem tekstu: Zakon) odnosno sukladno pravnom okviru zaštite osobnih podataka u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji te najboljoj europskoj praksi, Hidrant d.o.o. kao voditelj obrade osobnih podataka korisnika svojih usluga i kupaca, izradilo je Politiku o zaštiti privatnosti korisnika usluga i kupaca. Politika o zaštiti privatnosti je jednostrano obvezujući pravni akt zasnovan na temeljnim načelima u obradi osobnih podataka, kojim se regulira koji podaci korisnika i/ili kupaca se prikupljaju, na koji način se takvi podaci obrađuju, u koje se svrhe upotrebljavaju. Politika o zaštiti privatnosti ujedno upoznaje korisnike usluga i/ili kupce s njihovim pravima u prikupljanju i daljnjoj obradi osobnih podataka, sve u svrhu zaštite njihove privatnosti u širem smislu.

Politika o zaštiti privatnosti temelji se na sljedećim načelima obrade osobnih podataka: načelu zakonitosti, transparentnosti i najbolje prakse, načelu ograničene obrade i smanjenju količine podataka, načelu točnosti i potpunosti osobnih podataka, načelu ograničene pohrane, načelu cjelovitosti i povjerljivosti podataka, načelu odgovornosti, načelu povjerenja i poštene obrade, načelu oportunosti (svrhe obrade), načelu obrade u neimenovanom (anonimiziranom) obliku.

Politika o zaštiti privatnosti se primjenjuje na sve usluge koje nudi Društvo, pri čemu je cilj Politike na jasan i transparentan način upoznati korisnike i/ili kupce s postupcima obrade njihovih osobnih podataka i njihovim pravima. Prije svega, korisnici i/ili kupci mogu se u svakom trenutku obratiti Društvu sa zahtjevom za izmjenu ili dopunu i/ili ažuriranje podataka koji se na njih odnose, kao i sa zahtjevom za očitovanje o tome u koje svrhe žele ili ne žele da se njihovi podaci obrađuju.

Za obradu osobnih podataka odgovorno je Društvo:

Hidrant društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu i usluge, sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, Osijek, Kornatska 29, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Osijeku pod matičnim brojem subjekta upisa (MBS): 030052302, osobni identifikacijski broj (OIB): 97006161081.

Koje podatke prikupljamo?

Podaci o pregledavanju

Tijekom uporabe, informacijsko komunikacijski sustavi i softverski postupci za upravljanje web stranicom preuzimaju neke osobne podatke čiji je prijenos osnova u korištenju Internet komunikacijskih protokola.

Riječ je o podacima koji nisu povezani s određenim pojedincima, ali bi po svojoj prirodi putem obrade i povezivanja s podacima trećih strana mogli omogućiti identifikaciju korisnika odnosno informaciju o njemu.

Ova kategorija podataka uključuje IP adresu ili nazive domena računala korištena od strane korisnika koji se povezuju s web stranicom, URI (Uniform Resource Identifier) adrese traženih resursa, vrijeme zahtjeva, metoda korištena za podnošenje zahtjeva na server, veličinu datoteke dobivene kao odgovor, numerički kôd koji označava status odgovora poslužitelja (uspješan, pogreška itd.) te ostale parametre koji se odnose na operacijski sustav i korisnike.

Navedeni se podaci upotrebljavaju samo za dobivanje anonimnih statističkih skupova podataka na web stranici i za provjeru ispravnog funkcioniranja, a brišu se odmah nakon izvršene obrade.

Kolačići (cookies)

Kolačići su tekstualne datoteke koje se nalaze na vašem računalu kako bi se prikupile standardne internetske informacije i informacije o ponašanju posjetitelja.

Ove se informacije koriste za praćenje korištenja web stranice i za sastavljanje statističkih izvještaja o aktivnostima web stranice. Postavke svojeg preglednika možete podesiti tako da ne spremate kolačiće. Ipak u određenim slučajevima neke od funkcionalnosti naše web stranice zahtijevaju kolačiće i možda neće funkcionirati, odlučite li ih ne prihvatiti.
Koje informacije prikupljamo o Vama?

Hidrant Internet Trgovina može o vama prikupljati sljedeće podatke:

Kontaktni podaci: ime, titula, adresa, kontakt broj, email adresa, broj faksa.
Vaši interesi vezani za korištenje naše internetske stranice: način na koji koristite našu stranicu, koja grupa artikala / usluga je u sferi vašeg interesa.
Fotografije i video snimke: poslovne prezentacije i domjenke možemo popratiti fotografiranjem ili snimanjem video materijala koje kasnije objavljujemo na internetskim stranicama tvrtke i društvenim mrežama.
Informacije o kupcu: zatražene ponude, podaci o kupnji artikala.

Prikupljamo osobne podatke o vama kada se pretplatite na newsletter, preuzimate materijale ili pošaljete email.

Podaci o korištenju web stranice prikupljaju se pomoću kolačića.

Kako ćemo koristiti informacije o Vama?

Prikupljamo informacije o vama kako bismo vam poslali newsletter, pozivnice na događaje, kako bismo vas e-mailom obavijestili o proizvodima i uslugama za koje mislimo da bi vam mogli biti od interesa. Također prikupljamo statističke podatke o posjećenosti, kako bi optimizirali naše web stranice. Hidrant Internet Trgovina neće dijeliti vaše podatke za marketing ili bilo koje druge svrhe s drugim subjektima. Vaše osobne podatke nećemo obrađivati na bilo koji način koji nije opisan u ovim pravilima privatnosti. Obradit ćemo vaše osobne podatke na adekvatan i relevantan način i ograničiti na ono što je potrebno uzevši u obzir svrhu za koju se podaci koriste. Prilikom obrade koristimo najbolje dostupne tehničke opcije zaštite i kriptiranja podataka.

Vaši osobni podaci bit će obrađeni samo za navedenu svrhu.

Marketing

Želimo poslati informacije o našim proizvodima i uslugama. Ukoliko ste dali privolu za primanje marketinških materijala, kasnije ju možete slobodno povući.

Baza podataka

Hidrant Internet Trgovina vaše podatke privremeno sprema u Mailchimp bazu podataka. Mailchimp je vodeća svjetska platforma za marketing. Više o njihovim uvjetima korištenja možete saznati ovdje.

Druge web stranice

Naša web stranica sadrži linkove na druge web stranice. Ova pravila privatnosti odnose se samo ovu web stranicu, tako da kada posjetite druge web stranice trebali biste pročitati njihova pravila privatnosti.
Pristup vašim informacijama, izmjenama i drugim pravima

Imate pravo zatražiti kopiju podataka koje pohranjujemo o vama. Ukoliko želite kopiju vaših osobnih podataka molimo vas kontakt putem emaila na info@hidrant.hr.

Želimo biti sigurni da su vaši osobni podaci ispravni i ažurni. Stoga nas možete zatražiti ispravak ili uklanjanje netočnih informacija. Također, možete zatražiti da obrišemo sve vaše osobne podatke koje pohranjujemo.

Prava u svezi osobnih podataka

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR), regulativa je Europske unije koja štiti vaše osobne podatke i zahtijeva da se prikupljaju u skladu sa zakonom pod strogim uvjetima, za opravdanu svrhu. Osobe ili organizacije koje prikupljaju i upravljaju vašim osobnim podacima moraju ih zaštititi od zloupotrebe te moraju poštivati određena prava vlasnika podataka koja su zajamčena zakonom EU. Shvaćajući ozbiljnost Uredbe, Hidrant Internet Trgovina jamči svojim posjetitelja i klijentima sva prava temeljena na GDPR uredbi, i to: pravo na pristup, pravo na ispravak, pravo na zaborav, pravo na ograničenje obrade, pravo na prenosivost, pravo na prigovor, pravo na ne podlijeganje automatiziranoj obradi osobnih podataka, pravo na podnošenje pritužbi te pravo na naknadu štete.

Ukoliko koristite bilo koje od ovih prava, provjerit ćemo osnovanost vašeg prava i na eventualni upit odgovoriti bez odlaganja, a najkasnije u roku od trideset dana. U složenim slučajevima, ili u slučaju zaprimanja većeg broja zahtjeva, ovo razdoblje može se produžiti za dodatnih šezdeset dana, o čemu ćemo vas obavijestiti.

Izmjene i dopune Politike o zaštiti privatnosti

Društvo zadržava pravo izmijeniti i dopuniti ovu Politiku u bilo kojem trenutku, bez davanja bilo kakve posebne obavijesti zainteresiranim osobama. Iz navedenog razloga preporuča se svim zainteresiranima da redovito provjeravaju sadržaj web-stranica Društva radi informiranosti oko ažurnog sadržaja ove Politike.

U Osijeku, kolovoz 2019. godine.
Hidrant Internet Trgovina

Promjeni postavke
Saznajte sve novosti!
Pretplatite se na naš newsletter.
© Hidrant d.o.o.
| Izrada: Ofir.hr
031 564 433
Veličina slova